003 • Keramische kunst, fotohokjes & Sovjet speeltuinen

003 • Keramische kunst, fotohokjes & Sovjet speeltuinen

Botanical ceramics 🪸

Twee favorieten in één: keramiek en botanische dingen. Megan Bogonovich gaat erop los en maakt bijzonder kleurrijke stukjes (soort van buitenaardse) kunst.

Fisogni ⛽️

Oude benzinepompen zijn geweldig, want ze kwamen in elke vorm, kleur, en met goede signing. Kortom: anders dan nu (let er niet eens op?!). Het Fisogni museum in Milaan heeft er aardig wat in de collectie.

Photoboots 📸 

Wat een heerlijke collectie gerestaureerde fotohokjes. Blijkbaar, of vanzelfsprekend, een uitstervend ras, maar ze worden gekoesterd door FotoAutomat.

Benelux 🍺

Deze kan ook weer op de untappd drinklist: Benelux. Doorgaans ben ik geen groot fan van Noord-Amerikaanse bieren, maar voor de packaging wil ik ‘m sowieso eens proberen. Nomnom.

Dominican Boom 🔊

Wat is er beter dan een feestje? Een spontaan pop-up feestje natuurlijk. Of zoals ze op de Dominicaanse Republiek het noemen: een coro. De NYT heeft er een heel artikel over met hele goede foto’s ook. En toegegeven, met zulke vans maak je overal een feestje. Hurricane iemand?

Grammar of Ornament 🏛️

Een klassieker, zo blijkt. Owen James maakte in 1856 één groots overzicht van stijlen, patronen en elementen die kenmerkend waren voor verschillende ontwerp- en architectuurstromingen en bundelde dat in een boek. En dat zag er behoorlijk fantastisch uit.

Sardines 🐟 

Portugal is zo trots op haar historie, dat 15 november de nationale dag van ingeblikte vis is. Kom, we gaan. Maar vooral tof eens wat te grasduinen in het heerlijk overdadige - en soms hele vette - design van de geblikte nationale trots.

Fountains ⛲️

Het is druk in Hong Kong. Mensen in hoge appartementencomplexen en nog meer beton. Daarom hadden vroeger veel complexen publieke fonteinen, zodat je nog een beetje kon socializen. Maar inmiddels zitten ze ook daar ‘s avonds liever tiktoks te scrollen. Anyway, het levert mooie foto’s op van Hoi Kin Fung.

Sovjet playgrounds 🪆

Een nieuw fotoboek van Zupagrafika met als centraal thema speeltuinen. En als groot fan van alles Sovjet weer precies in mijn straatje.

Instagram saw it first 🤳🏼

Tot slot heb ik de afgelopen maand door de straten van Berlijn geslenterd, mag ook Nijmegen aan de lijst van gezellige steden worden toegevoegd, hangt in het Stedelijk eindelijk de 38-meter lange Keith Haring en kan het Kröller-Müller museum eindelijk van de to do list. De kiekjes vind je op m’n Instagram.

Meme 🤭

Favoriete meme uit de eeuwigdurende memedraad: happy Pride maand!

Dat was 'm weer 👋🏻