004 • Artzybasheff, bus tickets & een vleugje art nouveau

004 • Artzybasheff, bus tickets & een vleugje art nouveau

Three and the moon 🐴

Boris Artzybasheff is met name bekend van zijn vele illustraties voor Time magazine covers, meer dan 200, maar deze maakte hij voor een boek van Jacques Dorey in 1932 en ze zijn vrij magistraal.

Vratislav Pecka 🧑🏼‍🎨

Behoorlijk verliefd op dit werk van ‘posterlad’ Vratislav Pecka. Beetje retro, beetje modern, veel primaire kleuren en waanzinnig lekkere composities. Pareltjes.

Art Noveau 🌹

Heerlijk account om doorheen te scrollen om een dosis art noveau op te snuiven. En vooral deze deur die je live kunt aanschouwen in het Antwerpse, oef.

Louis Renard 🐠

De laatste tijd zit ik wat vaker te grasduinen in 17e/18e/19e eeuwse boeken, maar dan vooral vanwege de illustraties. Zoals die van Jean Baptiste Vérany of Elizabeth Twining. Louis Renard bracht zijn boek uit in 1754 met een hele lange en ingewikkelde titel en nog veel meer vissen. Bekijk en downloaden doe je hierrr.

Chromatic Anomaly 😮‍💨

Misschien wat rechttoe rechtaan werken van Max Lawrence White, maar wel met precies de goede kleurcombinaties?

Get on the bus 🎟️

M’n favoriete blog van P&C heeft weer een goudmijntje gevonden op Flickr: buskaartjes uit Milwaukee uit de 1930’s tot en met de 1970’s. Stomme OV Pay (en de reclame waar je ineens gaat dansen als je incheckt).

Activity zone 🏃🏼‍♂️

Blijkbaar was ik niet de enige fan van dit drone shot, want Kottke ging op onderzoek uit en vond meer over deze ‘activity zone’ van SLAS Architects in Chorozów. Nog beter.

Astra Carta 💫

“Beautiful, unapologetic blue with a…”, onee, wacht. Jony Ive ontwerpt nu onder andere zegels en emblemen voor Koning Charles III. En z’n nieuwste is voor Astra Carta en die is amazing.

Fun zone 🎡

Werk dat je meteen herkent van Franck Bohbot, want deze kleurencombinaties zijn toch wel alles. En sowieso fan van reuzenraden natuurlijk.

Instagram saw it first 🤳🏼

Tot slot heb ik de afgelopen maand eindelijk eens biertjes gedronken in m’n favoriete brouwerij in Breda, mag het Havenkwartier in Deventer op de chill lijst, ben ik de Biesbosch over gekajakt & was ik weer te vinden op m’n favoriete Waddeneiland. De rest vind je op m’n Instagram.

Meme 🤭

Favoriete meme uit de eeuwigdurende memedraad: kuch kuch.

That’s a wrap 🌮