005 • Touring Club Italiano, Japanse shop fronts & kerkjes in Kerala

005 • Touring Club Italiano, Japanse shop fronts & kerkjes in Kerala

Halleloo 🙏

Waarom sober en grijs (hallo, protestanten) als het ook hartstikke knallie kan? Dat snappen ze wel in het Indiase Kerala. Amen.

Touring Club Italiano 🗺️ 

De nationale toerisme organisatie van Italië is opgericht in 1894 en heeft sindsdien heel erg veel gidsen, routes en vooral kaarten uitgebracht. Zoals geologische kaarten in de jaren ‘30. Die van Italië trok m’n aandacht, maar eigenlijk zijn ze allemaal buitengewoon: bellisima ✨

Ben Geier 🎭

Theaters hebben veruit de mooiste gevels. Dus verlaten of niet, ze zien er nog altijd amazing uit. En geef toe, veel beter dan de Pathe’s van vandaag? 

Shih 🍚

Keramiek ben ik beetje bij beetje meer gaan waarderen. En dan niet per se ingewikkelde kunstdingen, maar vooral van basic dingen als donuts of boomboxen. Of zakken rijst van Stephanie Shih.

Realty 🪧

De realty series van Ed Freeman zijn een feestje voor je ogen. Hij heeft een aantal series geschoten - desert, western en urban - waarbij motel signs altijd een dikke plus zijn voor mij.

Shop fronts 🛒

Ik houd van shop fronts en ik houd van Japan, dus deze instagram is een inkoppertje. Soms verstopt achter een oerwoud van planten, soms hangt er een grote octopus boven de gevel, het kan allemaal.

Floating Market 🛶 

Nieuwe serie van een favoriet: Tom Hegen. De bootjes van de floating market in Banjarmasin, Borneo, maar dan van bovenaf 🚁

El Rayo 🥃

Laten we zeggen dat mijn ervaring met tequila geen groot succes is, sorry Antwerpen, maar dat zijn deze flessen van El Rayo wel. Twee stuks, alsjeblieft.

Haarlem 🚂 

Theo van den Boogaard is vooral bekend als striptekenaar van o.a. Sjef van Oekel, maar hij deed ook redelijk veel ‘commercieel werk’. De allermooiste zijn vaak voor de NS of Rijksoverheid van stations.

Korean stores 🌸

Na Japan en Thailand staat nu Zuid Korea op m’n next-to-visit-in-Azië-list, dus ik ben redelijk in m’n nopjes met deze amazing tekeningen van Lee Me Kyeoung van Koreaanse convenience stores. Straks wel teleurgesteld als niet overal bloesems staan?

Instagram saw it first 🤳🏼

Verder heb ik afgelopen maand m’n eerste fier-ljep-wedstrijd bijgewoond, stond Amsterdam weer in het teken van Pride, heb ik weer Seefjes geslurpt in m’n favoriete brouwerij in Antwerpen en weet ik nu eindelijk hoe leuk bingois?!

Meme 🤭

Favoriete meme uit de eeuwigdurende memedraad, maar die is nu half meeverhuisd naar Bluesky, omdat X steeds een beetje meer zuigt. 

That’s a wrap 🌮