011 • Kioskjes, Fußbal & Props voor Maria

011 • Kioskjes, Fußbal & Props voor Maria

Kioski 🗞️

Eindelijk weer een nieuw fotoboek van Zupagrafika. Deel 5 inmiddels, na o.a. de odes aan Sovjet speeltuinen en het betonnen Siberië. Deze keer hebben ze een heel fotoboek gewijd aan de kleine straatkioskjes in Centraal en Oost Europa.

Props voor Maria 🙏🏼

Geloof is heet? Een paar jaar geleden was ik weg van de Superman en Super Mario versies van Soasig Chamaillard en deze keer ga ik lekker op de kleurrijke edities van Props Malasaña. Handgemaakt, kleuren op standje lichtgevend en vooruit, dan misstaat 'ie nergens.

Morag Myerscough 🤓

Superknallende stellages van de Britse Morag Myerscough. Weer volop in de schijnwerpers tijdens Coachella 2024, maar eerder werk - zoals deze samenwerking met Morgan - vond ik al óók al pretty neat.

Botanical ceramics 🪸

Ja, nog steeds fan van de keramische werken van Megan Bogonovich. Dus af en toe even spieken of er nieuws online staat en welp, ze heeft hard gewerkt. En nog steeds allemaal even awesome.

Caleidoscopische reefs 🪸

Georgette Apol Douwma dook tot haar 79e de koraalriffen in en maakte talloze foto’s van de mooiste plekken. Vervolgens is ze gaan knutselen en maakt ze er caleidoscopische hoogstandjes van. Pretty neat. Check er nog veel meer bij National Geographic.

Hup Holland ⚽️

Met Nederland - Engeland voor de boeg nog even genieten van deze visualisaties van alle goals per land per WK. Inmiddels zijn er ook een aantal visueel vormgegeven varianten (met extra uitleg), maar deze blijven toch lekker minimaal.

Schilderij(d)en

Schilderij(d)en

Ik blijf altijd een beetje fan van ouderwetsche schilderijen, maar dan van settings in het heel erg nu. Enter: Jen Orpin. En dan zijn snelwegen, tunnels en viaducten ineens een stukje kunst. Ook leuk in dezelfde categorie: Donald Yatomi.

Robomot

Robomot 🤖

NFTs zijn nog steeds een scam, maar ze leveren wel altijd leuke series op. Zoals deze Robomot. En om het nut van NFTs nog eens te benadrukken heb ik hier gratis de mooiste gekopieerd en geplakt.

Verder...

Was Boijmans van Beuningen héél even open en glipte ik naar binnen, ontdekte ik eindelijk hoe mooi de stadsbibliotheek van Utrecht is, vond ik het net even té warm in Thessaloniki, bezocht ik tussen de altbiertjes door ook K21 in Düsseldorf en juichte ik (toch nog best) vaak voor Oranje. En m’n favoriete memetje op Threads was:

Dat was ‘m weer 👋🏼 

Hup Holland hup!