006 • Elisabeth Gould, datsja’s & Ishavskatedralen

006 • Elisabeth Gould, datsja’s & Ishavskatedralen

Elisabeth Gould 🐦

Terwijl ornitholoog John Gould volgens spotte in de 1800’s, maakte Elisabeth de beste illustraties bij zijn werk. Misschien destijds een beetje onderschat, maar het National History Museum heeft ze nu vrijgegeven voor print, yay.

Het mooiste werk van Elisabeth Gould verschijnt binnenkort in één boek: Birds of the World. Machtig mooi, net als het werk van Elizabeth Twining, Louis Renard en Jean Baptiste Vérany trouwens.

Roadtrip 🚘

Nieuwe foto’s van één van m’n favoriete fotografen: Ludwig Favre. Deze keer van zijn ultieme roadtrip door het westen van de Verenigde Staten. En dat leverde weer wonderschoon platen op, zoals altijd.

Ishavskatedralen ✨

Alles wordt beter met een beetje noorderlicht, maar kerken in het Arctisch gebied zijn bijna unaniem geweldig. De Hallgrimskirkja in Reykjavík is misschien het meest imposant, maar in Tromsø (bucketlistbestemming) staat de Ishavskatedralen, 10/10.

Eleanor Swordy 🎨

Beetje verliefd op deze stijl van Eleanor Swordy. Sommige schilderijen meten zelfs zo’n 2.5 bij 2.5 meter, dus ze moeten in het echt nóg toffer zijn.

Gas station ⛽️ 

Pop art is in mijn hoofd bijna synoniem met Warhol, dus dan vergeet je bijna dat er ook andere toppers waren. Zoals Gas Station van Ed Ruscha uit 1966. En ook Nicholas Krushenick staat inmiddels op m’n lijstje van favoriete pop art’ers.

Datsja ⛄️

Niet aan Halbe Zijlstra denken, niet aan Halbe Zijlstra denken. Verdorie. Maar The Guardian publiceerde geweldige foto’s van de kenmerkende houten huisjes in het Russische buitengebied.

Animalia 🦩 

Studio Trüf heeft weer een nieuwe serie illustraties gemaakt. Net als vorige keer nog meer dieren en well, I ain’t complaining. De één nog toffer dan de ander, dus zeker allemaal even checken.

Bådin

Saison biertjes van het Arctische Bådin hebben een hele fijne, kunstzinnige look. Goede timing ook, nu ik ook een soort van mentaal afscheid aan het nemen ben van de zomer, dus plop!

Propaganda 🍄 

Sovjetlike propaganda is een categorie apart, maar nerd het een beetje up met alles Super Mario of Zelda en het maakt het nog een tandje leuker.

Instagram saw it first 🤳🏼

Verder heb ik street art tours gedaan in Oostende (eindelijk het werk van Jaune live kunnen aanschouwen), zag ik de originele Sugababes in Paradiso, deed ik een cultureel rondje in Leiden met Naturalis en Museum De Lakenhalen bekeek ik nóg meer mooie dingen tijdens ArtZuid. Over Ajax hoeven we het even niet te hebben.

Meme 🤭

Favoriete meme uit de eeuwigdurende memedraad van Bluesky.

Dat was ‘m weer 👋🏼