007 • Wes Anderson, U-bahn & Vuurtorens

007 • Wes Anderson, U-bahn & Vuurtorens

Power Plants 🤖

That’s a first, een kunstig blog met alleen maar AI generated foto’s in de categorie Wes Anderson. Het duurde even voordat ik dat doorhad (ik ben soms slooow), en nu moet ik even bedenken of AI nou kunst is of niet? Helemaal confuus.

Sacred Modernity ⛪️

Kerken, but make it bruut. Jamie McGregor Smith maakte er een serie over en bundelde de beste brutalistische kerken in een boek. Een beetje Hunger Games vibes, maar de good ones.

Nucleair ☢️

Handig voor als je ooit denkt, hé, hoe bouw je nu eigenlijk een kerncentrale? Superdikke doorsnedes van kerncentrales uit de periode 1956-1998 uit de Nuclear Engineering International.

U-Bahn 🚇

Naast de metro van Praag en Stockholm heb ik ook altijd een beetje een zwak voor die van Berlijn. En laat Claudio Galami nu net alle metrostations op de foto hebben gezet. Supertoll.

Light houses 🌊

Ik houd van de datavisualisaties van Terence. Vorige keer was ik lyrisch over zijn geweldige density maps en deze keer heeft ‘ie alle vuurtorens van een land vrij letterlijk gevisualiseerd. Machtig mooi en informatief, huh?

Lidove Hracky 🐴

Pagina’s uit een boek over Tsjechoslowaaks folklore speelgoed uit 1951: Lidove Hracky. Dat weet m’n favoriete blog P&C altijd weer goed te vinden.

Coldwater 🪼

Diep zee is het nieuwe oude deep space, dus tof om eens door deze series van Alexander Semenov heen te klikken. Het lijken verdikkeme wel aliens.

Hans Walty 🍄

Misschien heb ik teveel Super Mario Bros. Wonder gespeeld, maar nu scrollde ik tegen deze collectie tekeningen aan van ene Hans Walty uit het begin van de vorige eeuw. Helemaal vintage, dus helemaal goed.

Expanding China 🌳

Patrick Bergsma propt bonsai boompjes in Delfts blauw tot ze barsten. Ok. Mooi werk en leuk weetje: in Japan lijmen ze kapot porselein met gouden lijm, zodat het extra zichtbaar is, want een deel van de geschiedenis van het object. That’s nice.

Weihnachten 🎄

Het is nog 57 nachtjes slapen, terwijl Mariah Carey wordt ontdooid as we speak, maar nu alvast aan het genieten van deze scans uit een Duitse kerstcatalogus uit 1936. Wunderbar!

Verder…

Vooral druk geweest met mezelf door de #horrorgriepdesdoods heen te slaan. Op het nippertje nog even door Lille geslenterd en ben een kijkje genomen op de Dutch Design Week in Eindjehoven. En over Ajax hoeven we het (nog steeds) niet te hebben.

Meme 🤭

Favoriete meme van de maand op Bluesky.

Dat was ‘m weer 👋🏼