002 • Paspoorten, putdeksels & pocketmates

002 • Paspoorten, putdeksels & pocketmates

Schweizer pass 🏔️ 

Vooruit, één voordeel van uit de EU stappen is dat je dan je eigen paspoort kunt designen. De Zwitsers krijgen er binnenkort eentje waar je - na de Noorse uit 2014 - weer je vingers bij aflikt. De topografie van het land is erin verwerkt en het design is uiteraard flawless 👌🏼

Putdeksel 🕳️ 

Ja, weer eens zitten graven in de oneindige collectie putdeksels van MRSY. Nee, nooit genoeg van en standaard klik momentje when in Asia.

Kumkum 👀

Vers van Coachella, de werken van de Sri Lankaanse Kumkum. Daar zijn ze alleen zo’n metertje of 8 hoog, maar de originele versies van 75 -100 cm zijn ook een feestje om naar te kijken. Traditioneel, modern en vooral heel kleurrijk.

Pocketmate 👾 

Voor iPhones moest je jezelf vermaken met of staren in de verte of met een pocketgame. Op Flickr staat een hele vette verzameling pocketgames en ze zijn alles 🤩

Twinning 🌿

Botanische illustraties zijn natuurlijk tof, maar Elizabeth Twining’s Illustrations of the Natural Orders of Plants uit 1868 is dé klassieker. En yay, maar die is nu helemaal digitaal geremastered en verrijkt, dus klik klak.

Jaune 🎂 

Ongetwijfeld ben ik in Brussel weleens een werkje van Jaune tegengekomen, maar hij is nu 10 jaar bezig en dat wordt gevierd in Oostende. Dat overigens ook al tijden op m’n lijst staat om eens te bezoeken, want het schijnt daar te barsten van de street art.

Toonneel der Steden 📕

Oude kaartjes zijn altijd schitterend. Daarom extra blij dat ik Toonneel der Steden (deel 1 en deel 2) tegen het lijf scrollde met stadskaartjes van alle Nederlandse / Belgische steden in de 17e eeuw. Awesome.

Alexander Deineka 👨🏼‍🎨 

Sinds vandaag een beetje fan geworden van het werk van de Russische Alexander Deineka. Het meeste maakte hij in de eerste helft van de twintigste eeuw en tijdens de hoogtijdagen van de Sovjet-Unie, en it shows.

Bloom 🥃

Gin blijft smerig, maar heeft wel altijd de beste packaging. Tread Softly heeft nog steeds de mooiste, Braw Liquor Club overall, maar deze van Bloom & Blossom mag er ook zijn.

Moccle 🚲 

Oogstrelend stukje Japans design van Masateru Yasuda: de Moccle. Super lean, geen toeters en bellen, en vooral bloedmooi dus.

Meme 🤭 

Oja, alles draait om Eurovision deze week natuurlijk (naast de nieuwe Zelda TotK). Europops maakt een toffe illustratie van alle deelnemers, dus hup Zweden!

Dat was 'm weer 👋🏻