009 • AI art, Ms. Senior America Pageant & Birds of America

009 • AI art, Ms. Senior America Pageant & Birds of America

Refik Anadol 🤖

Een dagje Kunsthal om eindelijk eens de Ai Weiwei tentoonstelling te bekijken kreeg een onverwachte bonus, namelijk Refik Anadol. Je weet wel, waarvan MoMA laatst voor het eerst een AI-werk in de permanente collectie opnam. Technologie, algoritmes en AI zorgen voor continu veranderende werken.

The Birds of America 🐦

435 illustraties van tot dan toe nog grotendeels onbekende vogels door John James Audubon. Uitgegeven in 1826 en je kunt ze nu ook high-res downloaden vanaf zijn webstek.

Incroyable 🎭

Wat een heerlijke collectie posters voor het Théâtre de Belleville door Pierre Jeanneau. Veel type, allemaal superfris en meteen zin om wat cultuur te gaan snuiven.

Ms. Senior America Pageant 👑

Onlangs keek ik 'Shelley in Wonderland', een 2Doc over Shelley die niet langer onzichtbaar wil zijn en naar Las Vegas afreist om daar mee te doen aan de Ms. Senior USA-verkiezingen. Daardoor moest ik ook weer denken aan deze fantastische fotoserie van Brian Finke van een héle tijd geleden over diezelfde bijzondere pageant.

Dean West 📸

Spittend door m’n oude bookmarks kwam ik dit fantastische werk weer tegen van Dean West. Het doet op sommige momenten een beetje (boel) denken aan mijn twee all time favourites Erwin Olaf en David LaChapelle.

Ben Houtkamp 👨🏼‍🏭

Glas in lood, maar dan eens zonder de religieuze taferelen. Plus altijd extra bonuspunten voor het gebruik van oude technieken. Mooi werk, Ben Houtkamp.

Quirky ✨

Ze kosten een rib, een arm en misschien nog een beetje, maar deze figurines van Alexander Girard zijn dus lowkey amazing. Ze zijn quirky af, maar ook artsy als wat. Cursus figuurzagen, here we go.

Wonderschön 🇩🇪

Weer even lekker door de signing van Duitse store fronts scrollen. Die op de één of andere manier allemaal in de vroege vorige eeuw zijn blijven hangen. Schön.

Berry McGee 👀

Door een samenwerking met Avant Arte kwam ik met het werk van Barry McGee in aanraking. Geboren in 1966 in San Francisco en één van de pioniers van de Mission School beweging in de 1990’s. Tot zover de Wikipedia-kennis, maar ik wil dit dus heel graag eens voor het eggie zien.

Verder…

Bezocht ik weer eens de Hertog Jan Brouwerij in Arcen, ging ik naar de Kunsthal om het werk van Ai Weiwei te bekijken en zag ik Bente eindelijk live in Paradiso. Bindende luistertip voor als je ook van S10, Froukje en Meau houdt. Oja, en m’n favoriete meme van Threads:

Dat was ‘m weer 👋🏼

Zoals je misschien hebt gezien, heb ik alles van Substack naar Ghost verhuist. Zo kan ik alles gemakkelijker bijhouden en heb ik alles zelf in beheer. Nice.

Meer toffe dingen check je op kekness.nl en alle eerdere nieuwsbrieven vind je nu op deze plek.